ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ

Ως εξουσιοδοτημένο τεχνικό κέντρο του Μουσικού Οίκου Φίλιππος Νάκας έχουμε την κατάλληλη τεχνογνωσία και εξειδίκευση στην επισκευή και στη συντήρηση κάθε είδους ηλεκτρονικού μουσικού οργάνου. Επισκευάζουμε υπεύθυνα και εγγυημένα, Αρμόνια, Συνθεσάϊζερ, Ηλεκτρικά πιάνα, Clavinova, Εφέ, Πετάλια, Ενισχυτές κιθάρας και μπάσου [με transistors ή λαμπάτους (valve amplifiers)], Ηλεκτρονικές ντράμς, Sequencers.

Εξυπηρετούμε μαθητές σε ωδεία, ερασιτέχνες ή επαγγελματίες μουσικούς, στούντιο ηχογράφησης και ωδεία. Επισκευάζουμε τις περισσότερες μάρκες μουσικών οργάνων όπως Yamaha, Roland, Marshall, Fender, Kurzweil, Blackstar, Orange, Joyo, Laney, Vox, Peavy, Line6, Head Rush, Boss Zoom κλπ  

ΛΙΓΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΥΧΟΝ ΒΛΑΒΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΝ ΤΑ ΠΛΗΚΤΡΟΦΟΡΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ [Αρμόνια, Συνθεσάϊζερ, Ηλεκτρικά πιάνα]

Είτε για οικιακή, είτε για επαγγελματική χρήση (στούντιο ηχογράφησης, επαγγελματίες μουσικοί κ.α.) το keyboard είναι ένα από τα πιο ακριβά κομμάτια, γι’ αυτό χρειάζεται είναι απαραίτητη η εξειδικευμένη και σχολαστική επισκευή και η τακτική συντήρησή του. 

ΠΙΘΑΝΕΣ ΒΛΑΒΕΣ:

Πλήκτρα που δεν ανταποκρίνονται.

Όταν ένα ή περισσότερα πλήκτρα δεν λειτουργούν, σημαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα στο κλαβιέ και ότι μπορεί να παρουσιαστεί πρόβλημα και σε άλλα πλήκτρα. Ο έγκαιρος καθαρισμός των μεμβρανών ή των επαφών των πλήκτρων, είναι μία εργασία συντήρησης που μπορεί να προλάβει μια πιο μεγάλη βλάβη.

Σπασμένα κουμπιά

Οι βρώμικες επαφές κάτω από τα κουμπιά μπορεί να προκαλέσουν διακοπές στη λειτουργία τους. Όταν τα κουμπιά παύουν να λειτουργούν, οι χρήστες μπορεί να καταστρέψουν τον εσωτερικό διακόπτη με την πίεση, κάτι που μπορεί ν’ αποφευχθεί μέσω της συντήρησης.

Διακεκομμένο σήμα στα ακουστικά και στα βύσματα εξόδου.

Η επισκευή αυτών των βυσμάτων είναι μία εύκολη δουλειά που μπορεί να γίνει γρήγορα, εφ’ όσον υπάρχουν ανταλλακτικά.

Όταν το ηλεκτρονικό μουσικό όργανο δεν ανάβει

Τα ηλεκτρονικά μουσικά όργανα που δεν ανάβουν, μπορεί να έχουν πάθει  βλάβη στην τροφοδοσία. Προσπαθώντας να διαγνώσετε το λόγο της βλάβης στην τροφοδοσία είναι επικίνδυνο και η διάγνωση λάθος αιτιών μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά στο μηχάνημα. 

Προβλήματα λειτουργίας στα Keyboards.

Tα keyboards όπως όλα τα σύγχρονα ψηφιακά όργανα μπορεί να παρουσιάσουν πρόβλημα στο motherboard ή πρόβλημα στο λειτουργικό. Αν το μουσικό σας όργανο δεν λειτουργεί όπως πρέπει, μπορεί να χρειαστεί να αντικατασταθούν κάποια εσωτερικά ολοκληρωμένα (IC) ή να χρειάζεται update στο λειτουργικό του.

Βλάβες που προκαλούνται από ρίψη υγρού.

Η απροσεξία ή η υγρασία του περιβάλλοντος μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφή μιας πλακέτας. Θα πρέπει να ανοιχθεί όλο το όργανο και να καθαριστούν οι επαφές, να αντικατασταθούν τυχόν κατεστραμμένες γραμμές, και να ελεγχθεί για τυχόν βραχυκυκλωμένα εξαρτήματα ή βραχυκυκλωμένη πλακέτα.